Het Open Boek Texel

< Thuis            

Bestellen >Voetsporen

18 schrijvers, 18 eiland-verhalen


Slappe kaft, 262 pag., uitgeverij de Droomvallei 2023, € 16,95Het is het vijfde deel van de serie Eiland-verhalen, die allemaal de Wadden als thema hebben.
Van elk verkocht boek wordt 1 euro gedoneerd aan een goed doel en bij deze bundel is dat de IVN Texel.
Die gaat de donaties gebruiken voor het opzetten van activiteiten voor kinderen (en hun ouders) op het gebied van natuurbehoud.

De groep van 18 schrijvers, van wie de meesten al één of meerdere boeken en/of (prijs-winnende) verhalen op hun naam hebben staan, kwam in juni bijeen op Texel om te schrijven, research te doen en hun zintuigen op scherp te zetten.
Uiteraard werd er enthousiast gespard over elkaars verhalen, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen heeft kunnen leiden.
Het leverde een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek.

De auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan Voetsporen zijn: Ineke Blaauw-de Meij, Simone Becker, Machteld Berkelmans, Jolanda van Duren, Jocelyn Fokkens, Majorie Former-Boon, Johanne Wiegers, Coosje Haan, Esther van der Ham, Jaco van Lambalgen, Jos Meeuwsen, Nicole Kuiper, C.R. Smit, Suzan Spruijt, Elise Vogelaar, Ingrid de Vries–Hogenkamp, Jozien Wijnakker, Henriëtte van 't Wout.

De serie Eilandverhalen is een initiatief van Marelle Boersma, bestseller-auteur en eigenaar van de Online Schrijfschool.

De vier titels die eerder verschenen zijn Paal 15 (2018) en Aangespoelde verhalen (2019), de Wadden in Vogelvlucht (2021) en Windkracht 15 (2022).