Het Open Boek Texel

< Terug
           < Thuis            Bestellen >

Pinkeltje op Texel
Studio Dick Laan
Harde kaft, 144 pagina's, met illustraties van Arne van der Ree, uitgeverij Unieboek | Het Spectrum 2020, € 11,99

In dit fonkelnieuwe avontuur geniet Pinkeltje samen met Pinkelotje van een heerlijke vakantie op Texel. Maar al snel is het gedaan met de rust.
Een enorme storm steekt op, en vlak voor de kust vergaat een schip. Pinkeltje en Pinkelotje ontdekken gelukkig dat de bemanning het eiland heelhuids heeft kunnen bereiken. En dat niet alleen: er is ook een albino-zeehondje op het strand aangespoeld.

De Texelaars ontfermen zich over de zeehond en noemen hem Biem. Maar dan is het dier ineens verdwenen!
Pinkeltje maakt zich grote zorgen, want hij heeft de kapitein van het vergane schip horen zeggen dat een bijzondere zeehond als Biem wel eens een flinke som geld zou kunnen gaan opleveren ...

Pinkeltje en Pinkelotje besluiten een stokje voor het snode plan van de kapitein te steken en roepen de hulp in van de Sommeltjes, een Texels trollenvolkje.
Lukt het Pinkeltje en zijn vrienden om Biem te redden?

Pinkeltje op Texel is een grappig en spannend avontuur van een iconisch personage uit de Nederlandse jeugdliteratuur.
Om voor te lezen vanaf 7 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar.Het Kompas
Joyce Pool

Harde kaft, fictie 13 tot 15 jaar, 25 x 18 cm, uitgeverij Lemniscaat 2018, € 15,95


LONDEN, 1950
Davey kan bijna niet wachten. Met negen anderen zal hij het Kanaal oversteken. In een whaler, een walvisvaarderssloep; de Wangle III.
Net voor ze uitvaren, wordt Davey ziek. Zo ziek dat hij van de dokter niet mee mag. Een week later is hij genoeg opgeknapt om zijn vrienden na hun tocht op te wachten. Maar dan blijft het bootje weg.

Het kompas is een dubbel bijzonder boek. Het eerste deel vertelt het spannende en aangrijpende verhaal van Davey en de ramp waaraan hij ontsnapte. In het tweede deel beschrijven Joyce Pool en journalist Pip Barnard, hoe zij op zoek gingen naar de geschiedenis van de Wangle III. Een speurtocht die leidde naar familieleden, door Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, en zelfs naar Scotland Yard.De castraat
Passie, muziek en lust in de Italiaanse renaissance
Joyce Pool

Young Adult 15+, paperback, 285 pag., uitgeverij Lemniscaat 2013, € 17,95

Italië, 1698. Angelo wordt wakker in een nachtmerrie. Als arme leerlooierszoon is hij uitverkoren om een zangopleiding te volgen aan het conservatorium van Florence, maar wat hij niet wist, was dat hij daartoe ontmand zou worden. Zijn stem zal altijd zijn prachtige klank behouden, maar hij zal nooit kinderen krijgen of mogen trouwen.
In de vier jaar die volgen groeit Angelo uit tot een jongeman met behoeften als ieder ander. Hij leidt een bevoorrecht leven als een van de beste zangers van het conservatorium. En wanneer hij optreedt voor de voorname prins De' Medici worden de poorten naar een grootse muziekcarrière wijd opengezet, een leven vol rijkdom, prachtige muziek, én met Rosa, de aantrekkelijke en slimme dochter van hofcomponist Scarlatti. Maar is dat het leven dat hij zelf verkiest? En zal hij ooit nog kunnen liefhebben wanneer hij zich overlevert aan de grillen van de prins?


Wessel van Texel
Erik van Os & Elle van Lieshout

Prentenboek, gebonden, 32 pagina's, uitgeverij Gottmer 2011, € 12,95

Wessel is een echte ram, met weinig oog voor zijn omgeving. Het liefst ramt hij alles wat hij tegenkomt omver, en daar hebben de andere dieren op Texel schoon genoeg van. Groot is dan ook hun blijdschap als Wessel letterlijk omvalt bij het zien van Blonde Bessie uit de Koog – en daarna niet meer overeind kan komen. Blonde Bessie krijgt medelijden en biedt hem een helpende poot, op voorwaarde dat hij zijn leven betert, dat wel. Maar een Texelse ram verliest zijn vechtlust niet zomaar …

Wessel van Texel

Als Wessel van Texel eraan kwam dreunen
begon het gras van schrik te kreunen.
De lucht begon te beven.
Bomen rilden, bloemen trilden,
vreesden voor hun leven.

Wessel van Texel ram-bam-banjerde
ram-bam-bulderde: 'Opzij!
De wereld is van Wessel.
Ja, heel Texel is van mij!'


Tessel viert Sint-Maarten

Monica Maas en Marianne Witte

Harde kaft, in kleur, 22 x 29,5 cm, uitgeverij de Vier Windstreken 2016, € 14,50

Tessel is blij met haar nieuwe jas en haar zelfgemaakte lampion. De lampion is voor het feest van Sint-Maarten, op 11 november.
Dan loopt ze samen met Karim, Lucia en Sem zingend langd de deuren. Als hun tassen vol lekkers zitten, vertelt Tessel de anderen haar geheime plan …


Souwtje
Monica Maas

Harde kaft, 32 pag., 29,5 x 22 cm, met illustraties in kleur, vanaf 4 jaar, uitgeverij de Vier Windstreken, € 13,95

Souwtje woont tevreden met haar kat en kippen op een eiland. Tijdens een zware storm komt Zeehond in haar moestuin terecht. Hij weet zeker dat hij wil blijven logeren.